Stap voor Stap naar een Gezonde Balans 

 


 


Het CooL-programma 

CooL is een leefstijl programma dat wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken. Je hebt wel een verwijzing van je (huis)arts nodig

Als CooL-coach help ik je om aan de slag te gaan met je voedingspatroon, beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar en bestaat uit één-op-één gesprekken en groepssessies met mede-deelnemers.

Als leefstijlcoach ondersteun ik jou om je gedrag te veranderen. We kijken samen wat er nu al goed gaat, stellen doelen met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken. Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten. De buurtsportcoach komt tijdens een bijeenkomst tips geven.

Deelname aan CooL is kosteloos maar ik verwacht van jou dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die we samen  bepaald hebben. 

Voor wie is CooL bedoeld?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je 18 jaar of ouder bent en overgewicht hebt. Dat betekent een BMI van meer dan 30 of een BMI tussen 25 en 30, en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten.

Bereken je BMI


 Data en locatie

Groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte op de Pastoor van der Marckstraat 14 in Weurt. Groepsbijeenkomsten zijn op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30, individuele bijeenkomsten dinsdag overdag. Hier onder vind je een overzicht van de data van de groepsbijeenkomsten voor de verschillende startdata. 

Pilot begeleiding met AI

In de groep van 7 mei krijgt naast het reguliere programma begeleiding met AI (artificial intelligence). Je wordt op een leuke manier gestimuleerd om jouw gedragsverandering vol te houden. Zo heb je meer begeleiding tussen de bijeenkomsten en individuele sessies.