Stap voor Stap naar een Gezonde Balans 

 

Workshops

Voorafgaand aan de workshop krijgen de deelnemers de opdracht om hun eigen gedrag systematisch in kaart te brengen. Daardoor kan tijdens de workshop de theoretische kennis direct worden toegepast op de persoonlijke situatie. Aan het eind van de workshop heeft de deelnemer een concreet plan van aanpak om zijn of haar gezondheid te verbeteren. De workshops duren drie uur. 


Stoppen met roken

Deelnemers ontdekken tijdens deze workshop wat voor hun de belangrijkste redenen zijn om te stoppen, waar hun valkuilen liggen, en waarom het tot nu toe niet gelukt is. Ze maken een stopplan waarbij ze anticiperen op moeilijke momenten in de stopfase en in de volhoudfase. Aan het eind van workshop plannen ze dezelfde dag nog hun laatste sigaret. De weken erna is er de mogelijkheid om hun ervaringen te delen in een What's appgroep.


Afvallen

Tijdens de workshop leren de deelnemers waarom diëten geen zin heeft en hoe het geleidelijk toewerken naar een gezonde leefstijl zorgt voor een blijvend gezond gewicht. Ze gaan ontdekken  hoe hun overgewicht is ontstaan en wat voor hun de beste keuze is om af te vallen. Aan het eind van de workshop hebben ze een doelen geformuleerd en deze omgezet naar een concreet plan. De periode erna is er de mogelijkheid om hun ervaringen te delen in een What's appgroep of op de werkvloer.


Beter slapen

Deelnemers leren hoe belangrijk goede slaap is en hoe belangrijk goede slaap is. Daarnaast krijgen ze inzicht in hun eigen slaappatroon en slaapgewoonten. Met deze combinatie wordt een persoonlijk slaapplan gemaakt dat bestaat uit het veranderen van gewoontes en indien nodig, een slaapinterventie. Deze kan optioneel via what's app begeleid worden. 

Heeft u interesse in een workshop? of wilt u er meer over weten?  Neem contact op


terug naar bedrijfspagina